Deventer Op Stelten, een jaarlijks openluchtfestival in hartje Deventer. Met haar naam internationaal buitentheaterfestival, is het echt een artistieke ambitie. Deventer is één van de oudste Hanzesteden in het oosten van Nederland. Daarnaast heeft Deventer het oudste stenen huis, oudste wandelpark en de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Tijdens Deventer op Stelten wordt er drie dagen teruggegaan in de tijd van Charles Dickens. Vele acteurs lopen door de stad in klederdracht en als personen van toen. De hele tijd gaat even drie dagen terug in de tijd van Charles Dickens. Echter, wie was Charles Dickens?

Victoriaanse tijd

Charles Dickens leefde van 1812 tot 1870 en is de bekendste en invloedrijkste Engelse schrijvers uit de 19e eeuw. De wereld die Dickens beschreef was erg sprookjesachtig en was vooral de wereld van zijn vroegste jeugd. Bij het Dickens festijn ontmoet je een groot aantal hoofdpersonen en bijpersonen uit de boeken van Dickens. Het was de tijd van de Victoriaanse tijd. Een tijd van grote sociale tegenstellingen, rijkdom, maar ook armoede. Er lopen daarom weeskinderen, zwerfsters, jonge vrijsters etc. rond.

Indien u wilt overnachten…

Dit festival wilt u natuurlijk helemaal meemaken. Drie dagen vol sprookjesachtig figuren waarvan u wilt genieten. U kunt overnachten in één van de hotels in Deventer maar wanneer u echt wilt nagenieten van wat Deventer als oude Hanze Stad te bieden heeft, is het ontzettend mooi om te overnachten in een hotel in Deventer dat gelegen is aan de IJssel. In een hotel in Deventer kunt u drie dagen echt ultiem genieten van wat Deventer op Stelten te bieden heeft.