Wat doet een administratiekantoor?

Het woord zegt het eigenlijk al, een administratiekantoor verzorgt administraties. Het verzorgt de administratie van een bedrijf. Het verzorgt de loonadministratie, belastingen zoals omzetbelasting en inkomstenbelasting. Bovendien kan het u ook advies geven over fiscale zaken en bankzaken.

Administratiekantoor versus accountantskantoor

Een accountantskantoor, is een kantoor dat alleen een kantoor onder leiding van een certificerend accountant zichzelf een accountantskantoor mag noemen. Een accountantskantoor kenmerkt zich door de vele specialisaties die zij hebben en het hoogwaardige advies dat zij aanbieden. Daarnaast voeren zij ook administraties uit en stellen ze jaarrekeningen op. Maar door deze hoogwaardige adviezen is het prijskaartje dan ook hoger. Een uurtarief voor een accountantskantoor kan zo oplopen tot honderd euro per uur. Een administratiekantoor kent ook veel kennis en kwaliteit die minder tot uitdrukking komen in de prijs. Hier hoeft u een minder hoge prijs te betalen voor de kennis en ervaring.

De diensten van een administratiekantoor

U kunt aan de aangeboden diensten vaak al zien met wat voor administratiekantoor u te maken heeft. Er zijn administratiekantoren, waarbij de loonadministratie het belangrijkst is en de financiële administratie erbij wordt aangeboden. Bij de financiële administratie, belastingaangifte en de jaarrekening is een specialisatie van het kantoor erbij en wordt er loonadministratie aangeboden.

Kan uw bedrijf wel een administratiekantoor gebruiken en wilt u uw tijd graag besteden aan iets wat veel belangrijker voor uw bedrijf is, namelijk ondernemen? Het administratiekantoor in Almere helpt u graag hierbij. U kunt voor meer informatie ook onze website bekijken.