De digitale werkbon, een vervanging van de papieren werkbon. Een manier waardoor werknemers efficiënter kunnen werken en het factureren naar de klant sneller kan gaan. Maar wat is een digitale werkbon eigenlijk? Een digitale werkbon bestaat uit een stevige handcomputer die monteurs op zak hebben met bijbehorende software. Via een GPRS-netwerk staan de monteurs direct in contact met het kantoor.

Tijd besparen?

Een digitale werkbon heeft enorm veel voordelen maar nu bent u natuurlijk benieuwd hoe zo’n mobiele werkbon nu eigenlijk werkt.  Ten eerste gaan servicemonteurs op pad met de handcomputer. Wanneer zij een klus hebben afgerond vullen ze op deze computer de digitale werkbon in, waarna deze bon direct op kantoor beschikbaar is. Het grootste voordeel hiervan is dat de administratie niet meer al deze werkbonnen hoeft te verzamelen en over te typen. Vervolgens wordt alles direct verwerkt. Het enige wat u nog hoeft te doen is de conceptfactuur te accorderen. Uw planner heeft veel baat aan de digitale werkbon omdat die persoon meteen door de goede verbinding kan inzien of een monteur tijd heeft om nog een extra opdracht te doen. Zonder te bellen kan er zo een nieuwe opdracht ingeplant worden.

Voor meer informatie

Wilt u ook tijd besparen, een veel gemakkelijkere administratie hebben en sneller factureren? Een mobiele werkbon kan voor uw onderneming van essentieel belang zijn. Voor uw onderneming maar ook voor uw werknemers wordt het werk veel gemakkelijker. Bovendien wordt het werken efficiënter. Door de mobiele werkbon is er minder kans dat er tijd verloren gaat en is er misschien uiteindelijk extra tijd voor een klus die zonder een werkbon niet op dezelfde dag gedaan kon worden.