De voordelen van een schuur bouwen. Zit je eraan te denken om een schuur in je achtertuin te plaatsen, zonder dat je daarvoor een vergunning nodig hebt? Een schuur bouwen in je tuin heeft vele voordelen waarbij het timmerbedrijf in Vorden graag helpt.

De voordelen zijn:

–          U kunt uw eigen tuinhuis, tuinkast of schuur eenvoudig zelf samenstellen. U bepaalt hierbij zelf het type en de afmetingen en kiest uw eigen deur, raam, wanttype en overige opties.

–          Er wordt een goed soort hout gebruikt dat geïmpregneerd is. Vaak betreft het hout dat uit koude delen van Europa komt waardoor het langzamer groeit en het harder en rustiger van structuur is.

–          U heeft veel eigen inbreng in het timmeren van uw schuur.

Natuurlijk zijn er ook een aantal regels waar u zich aan moet houden indien u een schuur wilt laten timmeren zonder bouwvergunning.

Dit zijn:

–          Er mag maximaal maar één bouwlaag worden gebouwd .

–          Het doel van de aanbouw moet het vergroten van het woongenot zijn.

–          Houdt minimaal een meter vrij tussen de uitbouw en de openbare weg of het openbare groen. De voorwaarde is dat uw zijerf niet grenst aan de weg of het openbaar groen. Daarnaast moet u een meter vrijhouden tussen de aanbouw en het voorerf en tussen de aanbouw en het erf van de buren.

–          De aanbouw mag je niet hoger dan vier meter maken.

–          De aan of uitbouw mag niet meer dan 25 centimeter uitsteken boven de eerste verdiepingsvloer. Daarnaast mag het niet boven het complete huis uitsteken.

–          Het eindresultaat mag niet zijn dat uw tuin voor meer dan de helft is volgebouwd. Hierbij wordt een eventueel schuurtje meegerekend.

–          Houd u aan het bouwbesluit, waarin de minimale technische eisen voor de bouw zijn vastgelegd.

–          Zorg ervoor dat uw bouwwerk er fatsoenlijk uitziet.

Wilt u graag een schuur laten timmeren? Bekijk dan eens onze website.