Voor een ondernemer heeft de uitbesteding van de salarisadministratie een aantal voordelen. De salarisadministratie is niet een van de favoriete bezigheden van een ondernemer. Tegenwoordig zijn er meerdere bedrijven die zich gespecialiseerd hebben is het overnemen van de loon administratie van andere bedrijven. Een ondernemer kan van deze payroll-activiteiten gebruik maken en plukt daar de volgende vruchten van.

De ondernemer is flexibel:

Het inzetten van flexibel personeel wordt makkelijker omdat er tijdelijke contracten door een payroller kunnen worden afgesloten. Zo is er alleen personeel in dienst ten tijde van dat je ze nodig hebt.

Administratieve lastenverlichting: 

Het verlichten van de administratieve lasten is vaak de belangrijkste reden voor een ondernemer om in zee te gaan met een payroller. Een ondernemers is bijna geen tijd meer kwijt aan de loonadministratie. In combinatie met een online uren systeem worden deze lasten bijna tot 0 gebracht.

Bespaar op personeelskosten:

Door de snelle en effectieve afhandeling van de lonen is de ondernemer instaat een administratieve kracht te bezuinigen waardoor er een besparing optreed. De kosten van een payroller zijn vaak vele malen lager dan de kosten voor een administratief medewerker.

De verwachting is dat over een paar jaar bedrijven zelf geen loonadministratie meer uitvoeren maar dat allen gespecialiseerde bedrijven hier aandacht aan besteden.