Heeft u al bedacht wat u met uw as wilt doen? Veel mensen kiezen ervoor om hun as in een urn te laten stoppen, zodat de nabestaande hem of haar kunnen herdenken.

Maar voordat u uw as in een urn kunt laten verzamelen moet er een mooie urn uitgezocht worden die bij u past. Voordat u uw urn heeft uitgezocht zijn er nog vele dingen waar rekening mee moet worden gehouden, zoals de afmetingen van de urn. Niet iedere urn past namelijk in elke ruimte. U moet dus van tevoren weten waar je de urn wilt laten plaatsen.

Er zijn verschillende plaatsen waar u uw urn kunt neer laten zetten, zoals bij een familielid of goede vriend, bij het crematorium, in het familiegraf, een speciale urnentuin enzovoorts. Als u dit weet, kut u informeren naar de afmetingen van de plaats waar uw urn wordt geplaatst. Dit omdat er verschillende urnen in vormen en maten zijn. U kunt zelfs de kleur bepalen van urnen.

In plaats van het bewaren van je as in urnen kun je er ook voor kiezen om een gedeelte van je as te bewaren in bijvoorbeeld sieraden,olielampjes, mini-urnen enzovoorts. Uiteraard past niet al het as in deze kleine producten, veel mensen kiezen er dan ook voor om een gedeelte van het as uit te strooien op plaatsen die veel voor ze betekenen.

 

Het is aan te raden om nu vast na te denken wat u wilt dat er gebeurd met uw as. Als u dit ruim van tevoren weet, hoeven uw nabestaande geen lastige keuzes te maken.