Er zitten veel verschillen tussen alle stofzuigers, naast dat de prijs van de stofzuigers sterk uiteen kan lopen, kan er ook een verschil zitten in de functies. Zo kan de zuigkracht van de stofzuigers verschillen. Ook kunnen er stofzuigers met of zonder zak zijn, en als laatste bestaan er ook nog robotstofzuigers. Er is dus keuze genoeg als het om stofzuigers gaat. Hierdoor is het belangrijk om de juiste keuze te maken, want dat kan veel geld besparen!

Functies van de stofzuigers

Het doel van een stofzuiger is uiteraard om het stof en het vuil weg te zuigen. Het beste resultaat hierbij wordt geboekt met stofzuigers met flink wat zuigkracht. Het is dus belangrijk om een stofzuiger te kopen die dat heeft. De meeste stofzuigers die geen zak hebben, hebben over het algemeen de meeste zuigkracht.

Hoewel de zuigkracht bij stofzuigers zónder zak beter is, hebben stofzuigers met zak ook voordelen. Stofzuigers met zak zijn namelijk over het algemeen goedkoper. Daarnaast kost het minder tijd en moeite om de stofzuiger leeg te halen, want bij deze stofzuigers kan simpel de zak weggegooid worden. Bij stofzuigers zonder zak moet eerst alles leeggehaald worden.

Stofzuigers kunnen dus verschillen op veel gebieden. Het is dus handig om van tevoren te bekijken welke stofzuiger het best aansluit op de behoeftes en de doeleinden van de stofzuiger.