Hoe kunnen we de huid opnieuw strakker maken? Een vraag waar duizenden dames (en meer en meer heren trouwens) mee zitten. Want na het verstrijken der jaren wordt de huid slapper en is het op een bepaald ogenblik noodzaak om actie te ondernemen.

 

Waarom wordt de huid slapper?

Vanaf de dag dat we geboren worden maakt ons lichaam bepaalde stoffen aan om de huid elastisch te houden (elastine) en om de huid sterk en strak te houden(collageen). Dit gebeurt automatisch en in de juiste proportie tot we een bepaalde leeftijd hebben bereikt waardoor die stoffen niet meer,  of onvoldoende worden aangemaakt. Gevolg is dat de huid meer en meer onderhevig is aan de invloeden van de natuur. De huid verlept, wordt slapper, de mooie natuurlijke kleur verdwijnt en de eerste rimpeltjes of lijntjes treden op. De huid strakker maken is nu prioriteit nummer 1 geworden.

 

Wat is een goeie manier om de huid strakker te maken?

Ik raad je aan om niet te panikeren en niet zomaar eender wat te gaan ondernemen om opnieuw een sterke, duurzame huid te verkrijgen. Geloof dus niet dat je resultaten behaalt in 1 dag tijd, maar doe het rustig aan. Rustig aan betekent dat je de natuur een handje helpt om opnieuw die actieve, werkzame bouwstenen te gaan activeren. En hoe kun je de natuur beter helpen dan met natuurlijke middelen.

Vitamine C , plantaardige oliën, haver beta glucanen, omega 3-6-9, hyaluronzuur zijn allen actieve stoffen die je best terugvindt op de verpakking van uw  huidverzorging. Ze hoeven er niet allemaal in aanwezig te zijn, maar enkele van deze natuurlijke toppertjes is wel aan te raden. Vermijd een huidverzorging die niet dermatologisch is getest  en waar parabenen en minerale oliën in verwerkt zijn. De huid strakker maken via de natuurlijke weg  zorgt voor het beste resultaat.