Ik ben eigenlijk altijd al fan geweest van Gshock horloges. Op een gegeven moment begon ik ze dan ook te verzamelen. Maar tot die tijd wist ik eigenlijk vrij weinig van g-shock. Ik kende het merk uiteraard, maar van de historie van de horloges wist ik niets. Een korte zoektocht op het internet leverde een aantal interessante feiten op. Zo is Gshock letterlijk gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Het zijn sterke uurwerken die schokbestendig zijn en daarom gebruikt worden door bijvoorbeeld militairen, maar ook bij sport en mensen die avontuurlijke activiteiten uitvoeren, zoals bergbeklimmen. Maar ook bijvoorbeeld brandweermannen en politieagenten hebben graag g-shock om hun pols. Ik vond dat een erg grappig feit en had eigenlijk nooit geweten dat Gshock letterlijk over de mogelijkheden van het klokje ging. Erg leuk voor een verzamelaar om te weten.

Ik blijk ook overigens niet de enige te zijn die Gshock verzamelt. Het blijkt een gewild merk te zijn bij liefhebbers. Het eerste klokje verscheen in de jaren 80 en sindsdien zijn er steeds meer mensen bijgekomen die een verzameling van g-shock aanleggen. Vooral bepaalde uurwerken zijn erg gewild, zoals de Frogman en dan vooral de limited edition daarvan. Nu zijn de limited editions van g-shock, die enkele keren per jaar uitkomen, sowieso erg populair. Als je Gshock verzamelt, moet je die eigenlijk gewoon echt hebben. Ik hoor je denken: dat is vast een dure hobby. Dat klopt, g-shock verzamelen is niet goedkoop. Maar dat geldt voor veel hobby’s en bovendien vind ik het ontzettend leuk. En dus blijf ik het gewoon lekker doen. Ik word echt blij van al die Gshock horloges; ik heb er zelfs een vitrine voor ingericht. Hierin liggen op verschillende planken al mijn g-shock aanwinsten; met een mooie lamp in de vitrine stel ik deze tentoon. Ik ga zelf zo ver dat ik er geprinte kaartjes naast heb liggen met informatie over de g-shock: bouwjaar, jaar van uitgave, oorspronkelijke prijs, beperkte oplage of niet, extra’s et cetera. Alles voor mijn Gshock!

Vrienden benijden me wel eens om mijn collectie Gshock. Ze houden zelf ook erg van het merk, maar kunnen het zich niet permitteren zo’n dure hobby te hebben. Ik kan dat eigenlijk ook niet, maar ik werk er hard voor en heb geen andere extra’s waar ik mijn geld aan uitgeef. Bovendien koop ik liever de nieuwste g-shock dan dat ik hetzelfde geld aan bier uitgeef.