Met de bezuinigingen van deze tijd en de vele ontslagen die daarop volgen zijn veel mensen niet meer zeker van hun baan. Wat gaat er gebeuren wanneer je contract verloopt en deze niet meer wordt verlengd? Het is wellicht handig om hier van te voren al op in te kunnen spelen. Wanneer je zeker weet dat je contract niet meer verlengd wordt en je op zoek moet gaan naar een nieuwe baan is het vanzelfsprekend om de tussentijdse periode tussen de twee banen in te kunnen overbruggen met behulp van een uitkering.

In de meeste gevallen gaat het hier dan om een tijdelijke WW Uitkering. Deze WW Uitkering zorgt ervoor dat je niet in de problemen komt en dat je je vaste lasten alsnog kan betalen, ook al heb je even geen werk meer. Je mag minimaal 3 en maximaal 38 maanden gebruik maken van de WW Uitkering. Na deze periode zul je of aan het werk moeten, of (wanneer je niet meer jezelf in de belangrijkste levensbehoeften kunt voorzien) de bijstand in moeten gaan en een uitkering aanvragen.

Mocht je dus te horen krijgen dat je contract van je vaste baan niet meer verlengd kan worden, dan is het voor je eigen wel zo gemakkelijk om alvast een goede start te creeëren door de vacatures af te struimen en op zoek te gaan naar nieuw werk.