Altijd als er binnen mijn familie een probleempje is dat met computers te maken heeft, wordt ik gevraagd het op te lossen. Dat doe ik graag, maar toch probeer ik liever te voorkomen dat er überhaupt iets misgaat met de pc van bijvoorbeeld mijn tante. Een goede antivirus scanner kan een hoop narigheid voorkomen. Die van Avast is een heel betrouwbare. Daarom installeer ik die tegenwoordig, als ik weer langs moet komen om de technische hulpdienst uit te hangen.

Het fijne van dit antivirus programma is de gebruiksvriendelijkheid. Het kost zelfs de wat oudere leden van mijn familie geen moeite. De scans die Avast uitvoert gaan automatisch, dat scheelt al een hoop. Virussen en spyware worden door het antivirus gestopt voordat er schade aan de software kan ontstaan. Hoe het werkt snappen die ouwelui natuurlijk niet, maar dat hindert niet. Hun pc’s raken op deze manier niet zo snel meer besmet met al die troep.

Want als je niet oplet tijdens het surfen, pak je zo van alles mee. Zelfs wanneer je zelf goed weet waar je op moet letten, is een antivirus essentieel. Een computervirus kan zich op geraffineerde wijze in je pc nestelen, zonder dat je er erg in hebt. Daarom gebruik ik zelf ook Avast. Zo wist ik dan ook dat het een goed programma is en dat ik het met een gerust hart op de computers van mijn oudere familieleden kon installeren. Het zou immers niet zo netjes zijn om ze op te zadelen met een antivirus waar ze uiteindelijk niet mee uit de voeten kunnen.

Nu het merendeel van mijn ooms en tantes gebruik maakt van Avast, ben ik minder vaak bij ze op bezoek om aan de pc te prutsen. Gelukkig ben ik nog steeds welkom, maar voor dit soort problemen hoef ik niet langs te komen. Een ander groot voordeel van Avast is dat het mij in staat stelt om van afstand te helpen. Dus wanneer mijn oom, bij wie ik dit antivirus vorige week heb geïnstalleerd, weer met iets zit, hoef ik niet per se naar zijn huis te gaan om het te verhelpen.

Voor een biertje en een gesprek over voetbal kan ik tot mijn grote vreugde nog altijd bij hem aankloppen. Dat is wel zo gezellig. En met dank aan de Avast antivirus draait zijn computer goed genoeg dat hij me per e-mail kan uitnodigen.