Een vriendin van mij had eens een erg slechte weerstand. Zij was erg moe en ze zag het gewoon even niet meer zitten. Ze had overal pijn en ze wist niet zo goed wat ze moest doen. Ze ging toen naar een alternatieve geneesheer en die gebood haar om spirulina te gaan eten. Ook chlorella schreef hij voor. Zij is dus naar de eerste de beste natuurwinkel gegaan om spirulina en chlorella aan te schaffen. Ze begon dagelijks spirulina te eten en af en toe ook chlorella. Het was echt een wonder, want na een poosje knapte ze op. Deze superfoods helpen dus enorm om je weerstand weer op te bouwen. Dus voor mensen met een slecht immuunsysteem is het een goeie zaak om met regelmaat chlorella tot zich te nemen.

Spirulina is echt bijzonder populair, vooral in alternatieve kringen. Veel mensen nemen gewoon wat medicijnen omdat ze een slechte weerstand hebben. Toch zijn er ook sommige mensen die dat niet doen, en juist voor een natuurlijke oplossing gaan. Zij kiezen dus voor chlorella om zich beter te voelen. En als je nagaat wat er allemaal in chlorella zit aan vitaminen, mineralen, aminozuren en weet ik het wat niet al meer, dan kun je je ook wel voorstellen dat je door het eten van deze superfoods al snel een beter gevoel krijgt.

Ik weet eigenlijk vrij weinig van de werking van spirulina en chlorella af. Te weinig in ieder geval, om er een fatsoenlijke tekst over te schrijven. Het is dan ook geen wonder dat ik dit schrijfsel tot het laatste moment heb uitgesteld. Ik ken het dus alleen een vriendin, die ik nu overigens niet meer spreek, die het eens over spirulina had gehad, toen ze ziek was. Daar ken ik dat voedingsmiddel dus van. Maar van chlorella wist ik nog helemaal niet dat het bestond. Ik leer dat nu door deze opdracht om deze tekst te schrijven. Ik vind het leuk, want op deze manier leer ik zelf ook meer over dit superfood. Ik weet nu dat het superfood enorm aan populariteit aan het winnen is, en dat had ik anders niet geweten. Over spirulina is het laatste woord nog niet gezegd. Ik heb geen idee of de werking ervan al wetenschappelijk is aangetoond. Voor mij is dat niet belangrijk, maar als de artsen het echt op willen nemen als een soort medicijn, dan is dat wel fijn om te weten.