Met Facebook Chat kun je met je vrienden chatten op de website. De chat geeft aan wie er online is en wanneer je op die naam dubbelklikt kun je een chat gesprek beginnen. Voordat je ziet wie er online is moet je wel eerst inloggen op Facebook. Zodra je bent ingelogd kun je beginnen met chatten.

Het chatten werkt heel simpel en direct. Kies uit de lijst met namen met wie je wilt praten en je kunt meteen beginnen, dat is wanneer die andere persoon ook met jou wilt praten natuurlijk. Het werkt een stuk sneller dan emailen, appen of berichten typen op een status. Dit zorgt ervoor dat een gesprek snel en soepel verloopt.

Naast alleen op de website kun je Facebook Chat ook gebruiken op je computer zelf. Je kunt het programma downloaden, inloggen en meteen aan de slag. Het voelt een beetje als hoe MSN ooit was. Ook voor de Mac gebruikers is Facebook Messenger beschikbaar. Dit kan via het programma iChat wat al standaard op je Mac zit. Je kunt gewoon inloggen met je eigen Facebook gegevens.

Chatten is altijd al populair geweest en dat zal het ook nog wel even blijven. Het werkt fijn, gemakkelijk en snel. Je hebt meteen je lijst met vrienden bij de hand en dat is wel zo makkelijk.