Het CE keurmerk is erg belangrijk voor uw producten. Veel mensen denken alleen dat het CE keurmerk voor uw product een soort van keurmerk is maar dat is het helemaal niet. In dit blog zal u worden uitgelegd wat de functie van deze CE keuring is en waarom het zo belangrijk is.

Functie van een CE keuring

Nu zult u vast bij uzelf na gaan denken waarom zou ik in godsnaam een ‘keurmerk’ proberen te krijgen voor mij producten terwijl het helemaal geen keurmerk is. Nou, deze vraag is heel simpel te beantwoorden. Een CE keuring is voor de Europese markt van heel erg belang. Dit is namelijk het teken dat jou product mag worden geëxporteerd binnen heel Europa en dat het hiervoor ‘veilig genoeg’ is.

Risicoanalyse

Naast dat het jou product een bepaalde ‘keurmerk’ heeft het ook nog de functie dat jou bedrijf veiliger wordt. Op het moment dat je dan een risicoanalyse op jou bedrijf af laat vuren dan moet sowieso alle producten een CE keurmerk hebben. Mocht je het dan nog niet zover hebben dan moet je het op dat moment alsnog doen. Dan kun je het beter voor de tijd doen, want mocht er een noodsituatie zich voor doen dan is het altijd handig wanneer u kwalitatief goede producten in huis heeft.