De risico’s van een brand worden vaak onderschat. Een brand in bijvoorbeeld je huis of bedrijf zet je leven op z’n kop. De gevolgen zijn niet te overzien zowel emotioneel als financieel. Laten we overigens eerst maar hopen dat er geen menselijke slachtoffers zijn gevallen bij de brand. Er zijn een heleboel dingen die u zelf kunt doen om een brand te voorkomen. Of een beginnende brand te doven.

De branddriehoek bestaat uit die componenten: brandstof, hitte en zuurstof. Neem je een van deze onderdelen weg dan stopt de brand. Dit is handig om te weten wat op deze manier kun je een brand blussen. Het is wel aan te raden om duidelijk te hebben voor jezelf wat je moet doen bij een beginnende brand. Het is namelijk onverstandig om water over een brandende frituurpan te gooien. Zorg er dan ook voor dat er voldoende brandweermaterialen of persoonlijke beschermingsmiddelen in je huis aanwezig zijn. Er kan je een heleboel leed bespaart blijven.

Op de website  staan een heleboel producten omtrent brandbeveiliging en brandpreventie. Neem een kijkje in de webshop en zorg ervoor dat in noodsituaties er geen gewonden bij je thuis kunnen vallen. Het allerbelangrijkste is dat je jezelf in veiligheid kunt brengen.