Net als in veel andere branches is er ook in de wereld van de demontage een branchevereniging. Het best kun je sloperijen benaderen die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie voor autosloperijen. Dit is Stiba. Stiba is al 25 jaar de brancheorganisatie van bedrijven die aan demontage doen. Dit geldt zowel voor autodemontage, alsook voor motorfiets, truck en aanverwante demontage. Nu is er ook een sloopregeling Rotterdam en een sloopregeling Den Haag actief.

Demonteren van auto’s
In Nederland worden hoofdzakelijk auto’s gedemonteerd. Als het gaat om aangesloten bedrijven bij Stiba zijn het voornamelijk ook bedrijven die auto’s slopen. Een autosloperij is naast het slopen en demonteren meestal gespecialiseerd in het verkopen van allerlei onderdelen. Als je dus een onderdeel zoekt voor een auto, kun je ook op de autosloperij Rotterdam kijken of ze misschien een bepaald onderdeel voor je hebben die je kunt kopen.

Motofietsdemontage

Er zijn in Nederland niet zo heel veel motordemontage bedrijven. Tenminste, als je dit aantal afzet tegen het aantal bedrijven dat actief is binnen de autodemontage. Desondanks ruimen ze op een professionele manier motorfietsen op die afgedankt zijn door hun eigenaar. Met regelmaat kopen motorfiets demontage grote partijen onderdelen op om te verkopen.
Wat dit soort bedrijven vaak doen is het opknappen van een motorfiets om deze weer door te verkopen. De motorfietsen die worden aangeboden als sloopmotor worden net als een auto uit elkaar gehaald en de bruikbare onderdelen worden aangeboden in de winkel van het bedrijf, op het internet geplaatst of gebruikt om bepaalde motoren te repareren / van nieuwe onderdelen te voorzien. Ook hier krijg je in veel gevallen een redelijke vergoeding voor je motor.