Een nieuwe generatie goedkope contactlenzen die beelden voor de ogen kunnen projecteren zijn een stap dichter bij de realiteit na succesvolle dierproeven, zegt wetenschapper.
De technologie kan de drager de mogelijkheid bieden om zwevende teksten en emails te lezen of het zicht uitbreiden met computer gegenereerde beelden, Terminator stijl.

Vroege testen hebben uitgewezen dat het apparaat veilig en uitvoerbaar is, laat de Universiteit van Washington in Seattle weten. Er zijn echter nog steeds rimpels in het proces die gladgestreken moeten worden, zoals het vinden van een goede energiebron. Momenteel kan het ruwe prototype lenzen alleen functioneren als het zich binnen een paar centimeter van een draadloze batterij bevindt.

1)      Advies om allergie te ontwijken

Om contact lens vloeistof gerelateerde allergie te ontwijken:

  • Gebruik een peroxide oplossing zoals [4]Oxysept 1 step. Dit type vloeistof bevat geen conserveermiddelen, dus zo heb je geen kans op een allergische reactie. Vergeet niet deze oplossing te neutraliseren voordat je de lens weer in je oog stopt. Peroxide is een giftig product voordat het geneutraliseerd wordt.
  • Gebruik een alles-in-een oplossing, maar wrijf elke morgen je lenzen in met een [5]zout oplossing gedurende 30 seconden om zoveel mogelijk conserveermiddel  van de lens te verwijderen.
  • Mocht je nog steeds last hebben van een allergische reactie ondanks de maatregelen hierboven, gebruik dan [6]dagelijkse contact lenzen. Alleen op deze manier heb je elke dag een nieuw en steriel paar lenzen.

Vergeet ook nog dat er een paar belangrijke regels zijn om in het algemeen contact lens allergie tegen te gaan.

  • Was je handen met zeep (bij voorkeur 15 seconden om van alle bacteriën af te komen) en droog ze met een schone handdoek. Dit is erg belangrijk voordat je met je lenzen omgaat.
  • Maak de [7]houder, die gemaakt is voor het opslaan van de lenzen, regelmatig schoon met een zout oplossing.
  • Draag afwisselend een bril om de symptomen en het discomfort van contact lenzen te verminderen. Draag je bril minstens 1 dag in de week. Je oog werkt net als elke van je andere organen, soms heeft het z’n rust nodig.