Heeft u een aquarium en houdt u ervan om bijzondere vissen, lagere dieren of planten te verzorgen? Dit kan handig in een aquarium. Een aquarium is een grote bak waarin zo een paar duizend liter water in past. In een aquarium kunt u bijvoorbeeld zoetwatervissen of zoutwatervissen houten. Al deze vissen hebben een eigen verzorging nodig.

Het kweken van vissen

U kunt ervoor kiezen om vissen of planten te verzorgen maar het aller-leukste is misschien wel het kweken van vissen. Sommige soorten vissen tonen erg interessant gedrag. Er zijn verschillende soorten van voortplanting. Er zijn levendbarende, een groep waarbij vissen worden geboren als echte visjes, eierlevendbarende waarbij het eitje in het moederlichaam blijft en het ei alle benodigde voedingsstoffen bevat voor het jonge beestje. Daarnaast zijn er ook nog substaat leggers. Dit zijn vissen die eieren leggen in een zelfgemaakt kuiltje, op een plantenblad of op een stuk stenen. Natuurlijk zijn er ook nog vissen die hun eieren boven het water leggen.

Verwarming

Om deze vissen of planten goed te verzorgen of te helpen bij de voortplanting is er verwarming van het aquarium nodig want deze dieren of planten zijn gewend om in warm water te leven. Aquarium verwarming is er in verschillende soorten en groten. Wilt u bijvoorbeeld 25 of 300 watt? Er zijn allerlei soorten verwarming voor uw aquarium verkrijgbaar. Voor de grootste en de kleinste aquaria, voor elk aquarium is er een aquarium verwarming. Wilt uw ook van uw vissen lang genieten of wilt u hen graag helpen bij de voortplanting? Erg leuk en zo kunt u genieten van nog meer vissen! Neem voor meer informatie een kijkje op onze website.