Bijles geven vanuit huis kan er voor zorgen dat jij je inkomen aan kunt vullen. Je start dan namelijk met je eigen “bijles bedrijf”. Bijles geven vanuit huis en het starten van een eigen bedrijf gaat relatief eenvoudig. In Nederland hoef je namelijk geen opleiding of cursus gevolgd te hebben voor het geven van bijles. Daarnaast kan je er voor kiezen om als particulier jouw dienst als huiswerkbegeleider aan t bieden of als freelancer met de daarbij behorende inschrijving van de KvK. Kies je voor de laatste methode, de mee professionelere vorm van bijles geven, dan dien je wel rekening te houden met belastingaangiftes en dergelijke. Bijles geven is wel vrijgesteld van BTW daar het een onderwijs gerelateerd beroep is. Aan de ene kant kan je dit zien als een voordeel maar aan de andere kant betekent dit wel dat ook jij geen BTW af mag trekken. Voordat je kan beginnen met bijles geven dien je natuurlijk wel een degelijk plan te hebben en een grote groep klanten om jou überhaupt te helpen met het geven van de bijles.

Bijles geven en het vinden van klanten

Bijles geven en dit aanbieden kan dus relatief eenvoudig. Wel is het zo dat als je weinig ervaring hebt mensen minder snel geneigd zijn om voor jou te kiezen. Dit betekent dat je goed moet netwerken en wellicht ook dat je genoegen moet nemen met een lager uurtarief. Starten met netwerken en je inschrijven op zoveel mogelijk websites waarop je kan bijles geven is dan ook een goed idee. Vaak is het inschrijven op deze sites ook nog eens gratis waardoor je geen kosten vooraf hoeft te maken. Ook kan je kiezen voor de meer traditionelere manieren zoals het ophangen van briefjes in de universiteit of de supermarkt. Echter, tegenwoordig zoeken meer en meer mensen naar bijles, huiswerkbegeleiding en allerlei andere studie ondersteunde werkzaamheden via het internet.

Bijles geven en het analyseren van jouw concurrenten

Mocht je weinig ervaring hebben in bijles geven dan doe je er goed aan om een kleine analyse van andere aanbieders uit te voeren. Punten van aandacht zijn bijvoorbeeld de profiel opbouw, het uurtarief dat ze vragen, de motivatie en dergelijk. Dit kan helpen om jouw profiel zodanig op te bouwen dat jij je onderscheidt van anderen die bijles geven. Let natuurlijk wel op dat jij concurrerend genoeg dient te zijn. Kom je tijdens de genoemde analyse tot de ontdekking dat anderen in jouw regio simpelweg veel en veel beter zijn dan heeft het wellicht niet zo veel zijn om te kiezen voor bijles geven.