Facebook blijft maar met interessante updates komende laatste tijd. Deze keer gaat het om een functie die je laat betalen voor spullen in de webwinkel met je Facebook account. Dit gaat dan alsvolgt te werk.

Je kunt je account koppelen aan je credit card. Met je login gegevens van Facebook kun je daarna bij elke winkel die dit toestaat afrekenen door door middel van inloggen op Facebook. Je Facebook account wordt dus als het ware vervangen door je credit card gegevens en in plaats van het invullen van al deze gegevens (naam, nummer, exp. datum, veiligheidcode etc.) hoef je nu dus maar alleen ingelogd te zijn op Facebook.

Deze functie zou over een maand al in Amerika geïmplementeerd worden. Wanneer ze in Europa hiermee aan de slag zullen gaan is nog niet bekend.

Voor Facebook is deze functie natuurlijk erg interessant. Naast de gegevens die ze al van jou hebben, kunnen ze ook zien waar jouw interesses liggen door middel van jouw aankopen. De advertenties die jij ziet op Facebook kunnen daardoor weer beter afgestemd worden op jou omdat ze een beter beeld hebben.

Het zal vast wel storm lopen omdat Facebook een grote groep gebruikers heeft. Hierdoor is een extra betaaloptie, naast PayPal of iDeal, natuurlijk gewenst omdat dit meer potentiële kopers opleverd voor de webshop.