Mijn horecamakelaar belde me afgelopen week op met de mededeling dat hij twee buitenkansjes op de markt had gesignaleerd. Ik mocht het niet doorvertellen aan anderen want de horecapanden waren nog niet eens officieel op de markt. Mijn horeca makelaar doet dit vaker de laatste tijd. Veel bedrijven gaan failliet en af en toe zit daar iemand bij die zijn pand moet verkopen. De meeste horecagelegenheden huren de ruimtes van een eigenaar, maar sommigen hebben het pand in eigen beheer. Door een faillissement zijn ze genoodzaakt om het pand te verkopen via de horecamakelaar. Als ze acute financiële problemen hebben en mijn horeca makelaar vangt dit op, dan belt hij me direct. Hij weet dat ik geld heb en een ondernemer in hart en nieren ben. Ik ben altijd bereid om te investeren in kansvolle panden. De horecamakelaar nodigde me uit om op bezoek te gaan bij de panden. De volgende dag stonden we in een klassieke oude kroeg in het centrum van Maastricht. Het gebouw was van een, inmiddels overleden, man. Hij had het pand meer dan zestig jaar in zijn bezit gehad, maar de familie wilde de kroeg het liefst zo snel mogelijk kwijt. De prijs kon gemakkelijk naar beneden vertelde mijn horeca makelaar. Ik vertrouw mijn horecamakelaar volledig en besloot om een bod uit te brengen op de kroeg. De kroeg heeft een grote groep vaste klanten en ik heb gezocht naar een nieuwe eigenaar die de mensen aansprak. De horeca makelaar onderhandelde met de familieleden naar een zeer lage prijs. Hij had gelijk, het was een buitenkansje. Ik had binnen een week een nieuwe kroeg in Maastricht. De vaste klanten hebben dit niet meegekregen. Zij hebben alleen gezien dat er een nieuwe bartender is gekomen. De horecamakelaar had ook nog een pand in Amsterdam. Na het eerder succes besloot ik ook deze kroeg te bezoeken. Volgens mijn horeca makelaar moest ik snel handelen. Na het bezoek besloot ik toch niet een bod uit te brengen. Het voelde niet goed en ik moest te snel beslissen. De horecamakelaar begreep mijn keuze en beloofde me dat hij zijn ogen open zou houden voor nieuwe buitenkansjes. De uitgaansgelegenheid in de hoofdstad van Limburg doet het zeer goed. Ik maak maandelijks een gedegen winst. Op het moment is het mijn meest constante inkomstenstroom. Het is een goede tijd om panden te kopen, ik wacht op nieuws van de horeca makelaar.