Voor de echte dierenliefhebbers is het vaak een grote droom om dierenarts of dierenartsassistente te worden. Voor dit beroep moet je wel van vele markten thuis zijn. Zo kun je honden en vogels erg lief vinden, maar je krijgt natuurlijk met nog veel meer dieren te maken.

De opleiding

Als jij er van droomt om dierenartsassistente te worden, dan kun je daar een speciale opleiding voor volgen. Je kunt namelijk de opleiding dierenartsassistente volgen in Nederland. Er zijn diverse scholen die deze opleiding aanbieden en waar je dus de opleiding dierenassistente kunt volgen. Je leert allerlei verschillende dingen tijdens zo’n opleiding. De belangrijke punten hebben uiteraard betrekking op de verschillende soorten dieren die er bestaan en tevens de rassen van bepaalde diersoorten. Daarnaast is het voor een dierenartsassistente belangrijk om te weten hoe je met dieren om moet gaan. Naast het feit dat je met diverse soorten dieren te maken krijgt, krijg je ook met de eigenaren van de dieren te maken. Het is daarom ook belangrijk om te weten hoe je met de eigenaren moet omgaan en hoe je hun het beste kunt inlichten over iets.

Het diploma

Zodra je de opleiding hebt afgerond en bent geslaagd kun je aan de slag in een dierenartspraktijk als dierenartsassistente. Mocht een dierenartspraktijk je niet zo aanspreken dan kun je vaak ook aan de slag in een dierenpension, dierenasiel of bij de dierenambulance. Mocht je nog verder willen studeren dan zijn er voldoende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld doorstromen naar een HBO opleiding, maar je kunt ook door studeren voor paraveterinair. Een paraveterinair heeft vaak net iets meer bevoegdheden dan een dierenartsassistente.

Kijk voor meer info op: Opleidingdierenartsassistente.net