Al sinds de jaren zeventig bestiert mijn familie een winkel met allerlei producten voor de baby uitzet. Mijn opa is hier destijds als echte kindervriend mee begonnen. Aanvankelijk was het vloeroppervlak met artikelen voor een baby uitzet vrij beperkt, ongeveer een vierkante meter of twintig. Met de opkomst van de babyfoon is de zaak aanzienlijk uitgebreid. Een babyfoon is natuurlijk een prachtige uitvinding die al snel beter werd ontwikkeld. Een baby uitzet werd in de loop der jaren almaar belangrijker gevonden en er kwamen steeds meer hebbedingetjes op de markt. In 1997 hebben we een uitbreiding van de zaak gehad, doordat de naastgelegen drogisterij failliet ging en we voor een uitermate aantrekkelijke prijs het pand erbij konden kopen. Hierop volgde een periode die floreerde, vanwege de grote vraag naar goodies voor de baby uitzet.

Inmiddels hebben mijn opa en vader het bedrijf aan mij overgedragen. Zoals de traditie wil verkoop ik nog steeds baby uitzet in de breedste zin van het woord. Hieronder valt uiteraard kleding. Babykleertjes zijn zowel nuttig als leuk. Voor de trotse ouders is het van belang om de kleine uit te dossen in de meest prachtige pakjes. Hiernaast vinden de familie en vrienden het een goed cadeauartikel. Uiteraard spelen we hierop in door ook fraaie verpakkingsmaterialen aan te bieden. Ook de babyfoon speelt een prominente rol in ons assortiment baby uitzet. Een babyfoon is echt een onmisbaar item om met een rustig gevoel beneden op de bank te zitten, terwijl de baby boven in de wieg ligt. De hedendaagse babyfoon is van uitermate hoge kwaliteit, heel wat anders dan de babyfoon van twee decennia geleden.

Een derde pijler waarop onze winkel in baby uitzet draait is het knuffeldier. We hebben rekken vol met knuffels, uiteenlopend van teddyberen, Nijntjes tot aan dinosaurussen. Deze liggen naast onze aanbieding van de maand, toevallig nu een babyfoon. Uitbreiding heeft het hele familiebedrijf goed gedaan. Financieel staan we er nu gezonder dan ooit voor en dat is met het oog op het doorgeven van de zaak aan mijn kinderen natuurlijk een prettig idee. Het was namelijk de bedoeling van mijn opa om de onderneming nog lang in familiebeheer te houden en door te geven aan de kinderen. Dit zal echter nog even duren, aangezien ze pas net te oud zijn om nog gebruik te hoeven maken van hun eigen baby uitzet. Gelukkig ben ik zelf nog vitaal genoeg op het moment.