Houd jij van monteren? Vind je het leuk om van een product iets beters te maken? Wellicht is automotive dan iets voor jou. Bij automotive gaat het om het ontwerpen, fabriceren, onderhouden en herstellen van een auto. Voor veel mensen is een auto behalve een vervoersmiddel een pronkstuk. Omdat er al zoveel auto’s zijn willen ze zich graag onderscheiden van de rest van de autobestuurders door hun auto specialer te maken. Het ontwerpen van een auto speelt daarbij een rol. Een mooi ontworpen auto onderscheidt zich snel van andere dezelfde merkauto’s. Automotive is leuk als je van ontwerpen, fabriceren, onderhouden en herstellen houdt.

Automotive en studenten

Op het moment gaan steeds meer jongeren verder studeren. Mede omdat de banen niet voor het oprapen liggen en jongeren graag een baan willen. Ze gaan opzoek naar grote mogelijkheden. Automotive is een vak dat op het moment door niet veel studenten wordt gestudeerd. Er worden steeds meer hoge studies gekozen. Op deze manier sterven de vakmensen of beroepen een beetje uit. Dit terwijl juist deze vakmensen nodig blijven! Wanneer uw auto kapot is, wilt u toch graag dat deze gemaakt wordt? Stelt u zich voor dat dit niet meer mogelijk is omdat er geen vakmensen meer zijn. De banen liggen inderdaad niet voor het oprapen maar in de vakberoepen is op het moment wel behoefte.

Jij en automotive?

Automotive, een auto onderhouden, herstellen, fabriceren of ontwerpen. Een ontzettend leuke bezigheid met een leuk eindresultaat. Ben je benieuwd wat automotive voor jou kan betekenen?