De wet is een aanzienlijk strenger geworden als het gaat om milieubewust uit elkaar halen van auto’s. Er zijn door deze wet heel veel autosloperijen gestopt met bestaan omdat ze niet aan deze eisen konden voldoen. Ook moet een autodemontage Den Haag een vergunning hebben moet het bedrijf binnen het bestemmingsplan van de gemeente vallen.

Er zijn autosloperijen die alleen auto’s slopen en de bruikbare onderdelen gebruiken of verkopen, maar er zijn ook sloperijen die onderdelen zelf gebruiken bij het fabriceren van een nieuwe auto. Wil je jouw auto niet weg doen, maar heb je wel een aantal onderdelen die je zelf niet meer gebruikt dan kun je ze aan zo’n sloperij geven c.q. verkopen. Zij geven je meestal ook nog een klein bedrag voor de onderdelen.

Hoe hoog is de prijs die je krijgt voor je auto ?
Heb je geen zin om langs tientallen autosloperijen te gaan om te vragen hoeveel geld je krijgen kunt voor de auto, dan kun het internet hiervoor gebruiken. Er zijn genoeg websites die je kunnen vertellen hoeveel geld je ongeveer kunt ontvangen.


Wat doet een autosloperij ?
De meeste mensen hebben wel een idee bij wat een autosloperij den Haag doet. De voorstelling die mensen maken is dat je een kapotte auto laat ophalen door een autosloperij, daarna maakt het bedrijf de auto plat en klein. Dit zogenaamde schroot pakketje wordt verkocht aan een metaalverwerker. Dit beeld klopt deel, maar is niet volledig. Er wordt meer gedaan dan plat maken. Voordat de auto plat gemaakt wordt zorgt het bedrijf er voor dat alle vloeistoffen uit de auto zijn gehaald en alle bruikbare onderdelen worden verzameld. Wanneer dit gebeurd is wordt de auto inderdaad plat / klein gemaakt en verkocht.