Een autosloperij vinden is niet moeilijk als je gebruikt maakt van het internet. Door bijvoorbeeld naar autosloperij te zoeken of automontage bedrijf zul je direct een aantal bedrijven vinden die je kunt benaderen. Het zou dom zijn om een omslachtige manier te kiezen om een sloperij te vinden. Denk aan het plaatsen van een opdracht op Marktplaats. Je kunt beter direct een bedrijf benaderen en vragen wat een bedrijf te bieden heeft.

Er zijn in Nederland tal van autosloperijen te vinden. Veel sloperijen zijn geconcentreerd in de Randstad. Denk aan steden als Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag. Ook in Noord-Brabant heb je veel sloperijen in steden als Tilburg, Eindhoven en  Breda heb je diverse autokerkhoven. Als je dus een sloperij in Amsterdam zoekt, dan begin je je zoektocht het best eerst bij Google.

Als je naar een sloperij bent gegaan en een deal hebt gesloten over de hoogte van het bedrag dat je ontvangt voor je sloopauto, is het wel belangrijk dat je een vrijwaringsbewijs krijgt. Een dergelijk bewijs zorgt er namelijk voor dat je geen wegenbelasting meer hoeft te betalen, je geen verzekeringen meer nodig hebt voor je auto en ook geen rekening hoeft te houden met het krijgen van eventuele boetes. Een vrijwaringsbewijs is dus een absolute noodzaak om te krijgen, want anders blijf je wegenbelasting betalen. Dat is onnodig en bovendien erg zonde, want een sloopauto is nutteloos en heeft totaal geen toegevoegde waarde meer. Dan moet je deze auto zeker niet op je oprit laten staan, maar deze inleveren.