Als je niet veel meer met jouw auto kunt na een ongeluk dan kun je altijd nog terecht bij de sloop. Dit is een bedrijf dat zich bezig houdt met de sloop van auto’s en het demonteren van alle onderdelen die in deze auto zitten. Als je jouw auto bij een sloperij aanbiedt kun je daar ook nog eens wat geld voor ontvangen. Want alleen voor het ijzer wat er in een gemiddelde auto zit kun je al ongeveer 50 euro ontvangen. En dan verkoopt de autosloop ook nog eens de onderdelen die werken en uit de auto zijn gehaald.

Ook na de verkoop van jouw auto moet je nog een aantal zaken regelen om helemaal van de auto af te zijn. Je moet de verzekering van jouw voertuig stopzetten zodat je niet onnodig premie betaalt. De wegenbelasting wordt dan vanzelf stopgezet omdat het voertuig niet meer in jouw bezit is. Om aan te kunnen tonen dat je de auto verkocht hebt moet je een vrijwaringbewijs kunnen laten zien. Als je de auto aan een sloperij verkoopt moet je dit bewijs meteen krijgen van de sloperij.

Als je de auto verkoopt wordt deze op de naam van het sloopbedrijf gezet en dus van jouw naam afgeschreven. Zo loop je ook niet meer de mogelijkheid om een boete te ontvangen als er toch nog iemand met jouw oude auto op pad gaat. En als je de auto aan de sloop meegeeft dan kun je daar ook nog eens een vergoeding voor krijgen, kortom het wegdoen van de auto levert je eigenlijk alleen maar geld op.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230