Veel mensen willen tegenwoordig dat alles zo gemakkelijk mogelijk gaat. Zo ook het inloggen op Facebook. Wanneer je elke keer weer je login gegevens moet gaani invullen om je status updates te bekijken word je dat al snel beu. Automatisch ingelogd worden is daarom stukken gemakkelijker en sneller. Maar is het ook wel veilig?

Er zijn genoeg verhalen van mensen te vinden wiens Facebook account ‘gehacked’ is. In veel gevallen gaat dit om het automatisch inloggen. Stel je zit in de bibliotheek of op school en je hebt per ongeluk het vinkje voor automatisch inloggen aangevinkt. Je weet dit niet en wanneer je weg loopt van de PC kan de volgende persoon zo jouw account in. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Er zijn namelijk genoeg mensen die hiervan misbruik zullen maken. Je zult maar net die ene persoon hebben die niet zo aardig is om jou uit te loggen en met jouw account aan de slag gaat.

Om dit te voorkomen moet je er dus rekening mee houden dat het niet altijd zo gemakkelijk en snel kan zijn. Leer jezelf dus aan om op openbare computers altijd handmatig in te loggen. Wat je verder op je eigen laptop of smrtphone doet moet je natuurlijk zelf weten, maar wees dus alert op je doen en laten. Het kan je later een hoop problemen besparen.