Heeft jouw auto zijn laatste kilometers gereden? Of mag je door een ernstig ongeval met je auto de weg niet meer op. Dan is het tijd om je auto weg te doen. Dat wil je natuurlijk het liefst niet want een nieuwe auto is niet zo maar een aankoop. Als je auto vergoed is en je krijgt een ongeluk heb je nog kans dat de verzekering de dagwaarde uitkeert. Maar wil je alsnog geld uit je sloopauto halen? Breng de auto dan naar de autosloperij en krijg een kleine vergoeding voor je auto.
Schadeauto

Stel je hebt een ongeluk gehad en de gehele linkerkant van de auto is total loss. De kans dat de reparatiekosten dan torenhoog zijn is redelijk groot. Vaak zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van de auto. Je kunt dat geld dan beter investeren in een nieuwe auto. En voor een schadeauto krijg je vaak ook nog een relatief aantrekkelijke vergoeding bij de sloperij. Dit komt omdat men (lees: de autosloperij den Haag, handelaren etc.) veel onderdelen van een schadeauto opnieuw kunt gebruiken. Er is namelijk maar een deel van de auto beschadigd. Er zitten dus erg veel voldoende onderdelen in jouw auto die weer opnieuw kunnen worden verkocht aan mensen die dit nodig hebben voor het onderhouden of verbouwen van hun auto.
Als de sloperij ziet dat er nog veel mooie en goed onderhouden onderdelen in de auto zitten dan kun je nog een leuke vergoeding overhouden aan je sloopauto. Reken je natuurlijk niet rijk, want veel zal het niet zijn. Hierbij hangt het ook af van het merk en type van de auto die je hebt. Heb je een dure auto die vrij recent is gefabriceerd, dan krijg je logischerwijs een hogere vergoeding.