Al jarenlang ben ik werkzaam in het onderwijs als leraar. Dit vak beoefen ik al jaren met plezier, maar toch zijn er ook mindere dagen geweest voor de leraren. Dit omdat je als leraar natuurlijk niet heel veel geld verdiend, terwijl ik toch wel elk uur van de dag bezig ben met mijn vak. Zo ben ik vaak bezig met het lesgeven aan mijn leerlingen, maar daarnaast kijk ik vaak in de avonden alle toetsen na. Het is dus van toepassing dat de CAO onderwijs altijd goed in orde is.

Wat is een CAO en wat zijn arbeidsvoorwaarden?

Een CAO is een overeenkomst tussen bijvoorbeeld een vakbond en een werknemer. In de CAO zijn de arbeidsvoorwaarden geregeld. Arbeidsvoorwaarden zijn voorwaarden waarop jij jouw werkzaamheden verricht. De meest bekende vormen binnen de arbeidsvoorwaarden zijn de arbeidsduur (uren gewerkt), jouw salaris en jouw vakantiedagen. Al dit soort zaken zijn omschreven in de arbeidsvoorwaarden, en deze heb je voordien besproken met jouw werkgever en laat je vervolgens vast leggen in een arbeidsovereenkomst.

Meer weten over CAO in het onderwijs

Wil jij meer informatie over het CAO in het onderwijs of wil jij lid worden van de onderwijs vakbond? Klik dan voor meer informatie op de linkjes in dit bovenstaande blog!