Primark is een bekende kledingwinkel die ontstond in Engeland. Primark staat vooral bekend om de goedkope collectie. De winkel is in de afgelopen jaren erg populair geworden. Bijna iedereen is nu wel bekend met Primark.

Stukje geschiedenis van Primark

De eerste Primark werd in 1969 geopend in Dublin. Dat was meteen een succesnummer, want een jaar later werden er nog vier winkels geopend. Tegenwoordig is Primark bekend in onder meer Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal en België. Het hoofdkantoor zit in Ierland. De allergrootste Primark vind je in Engeland. Primark werd al gauw na de eerste winkel overal een succes.

Hoe komt het succes van Primark

Primark staat onder andere bekend om de goedkope kledingcollectie. Je hebt bijvoorbeeld al een mooie broek voor maar 15 euro. Primark koopt kleding in bij goedkope leveranciers. Hierdoor zijn ze erg goedkoop. Nog een reden dat Primark zo goedkoop kleding kan verkopen is omdat ze een eigen merk hebben. Primark maakt ook geen reclame en hebben ook geen Primark online shop. Ze vertrouwen erop dat de klanten die er zijn geweest het door zullen vertellen aan hun vrienden.

Kwaliteit staat hoog bij Primark

Primark vindt het erg belangrijk dat ze goede kwaliteit leveren aan hun klanten. Het doel is om veel te bieden voor weinig geld. Ze willen niet dat de klanten denken dat omdat de producten goedkoop zijn de kwaliteit slechter is. Ze zorgen er altijd voor dat ze hun producten zorgvuldig testen. Ook als ze een klacht binnen krijgen behandelen ze hem goed, en proberen ze de klant weer tevreden te houden.