Op kantoorruimtes zonder airconditioning systeem zal het gedurende de dag steeds warmer worden. Bij medewerkers leidt dit ertoe dat hun productiviteit afneemt. Door het kantoor op de juiste temperatuur te brengen en te houden, en door voldoende verse lucht aan te voeren, kan ervoor gezorgd worden dat medewerkers juist productief blijven. Dit verbetert de werkprestaties van werknemers.

Modellen

Er zijn verschillende airco systemen die als airco kantoor gebruikt kunnen worden. Er is bijvoorbeeld een wandmodel, wat met name geschikt is voor kleinere kantoren. Hoog aan de muur, net onder het plafond, wordt dan een airco geplaatst. Van bovenaf wordt koele lucht door de kantoorruimte verspreid, waardoor het binnenklimaat van het kantoor aangenaam wordt en blijft.

Er kan ook gekozen worden voor een splitsysteem. Er wordt dan een buitenunit geplaatst, evenals een binnenunit. De buitenunit kan op meerdere binnenunits worden aangesloten. De diverse kantoren kunnen dan elk zelf hun ideale binnentemperatuur regelen. Hiermee kun je voorkomen dat de airco continu aangepast wordt, omdat het ene kantoor het binnen warmer wil hebben, terwijl het andere kantoor de voorkeur geeft aan een wat koudere werkomgeving.

Gezondheid

Meerdere onderzoeken tonen aan dat een goed binnenklimaat leidt tot een hogere productiviteit van werknemers, zoals eerder al werd benoemd. Het hebben van airco kantoor levert echter nog meer voordelen op. Een goede airconditioning zorgt er namelijk ook voor dat de binnenlucht als het ware vers blijft. De lucht wordt gefilterd van onder andere bacteriën, vieze luchtjes en virussen. Ook stukken beter voor de gezondheid van werknemers.