Afgelopen jaar ben ik samen met mijn familie op vakantie geweest naar Frankrijk. Mijn vrouw en ik zijn nog nooit op wintersportvakantie geweest, en dit jaar moest voor ons de eerste keer zijn. Helaas liep het allemaal eventjes anders, aangezien mijn auto het in de koude bergen van Frankrijk het opeens begaf. De accu was helemaal kapot, en hierdoor kon ik niets meer met mijn auto. Had ik maar naar de garage geluisterd, aangezien zij mij al hadden aanbevolen om een AGM accu te nemen.

Vakantie begon als een hel

Mijn auto ging al stuk voordat we bij ons hotel aankwamen. We reden net als het ware de sneeuw in, of opeens viel mijn auto uit. Starten deed hij niet meer, dus toen had ik het geluk dat ik andere Nederlanders tegenkwam die mij konden slepen naar het meest dichtstbijzijnde garage.  Hier wordt vervolgens geconcludeerd dat ik een hele versleten accu had, en gewoon nooit naar Frankrijk had kunnen rijden met zo’n geweldig slechte accu als deze.

Vervolgens heeft hij een Centurion accu in mijn auto bevestigd, waardoor mijn vrouw en ik toch onze vakantie konden vervolgen. Onderhoud u auto altijd goed, en laat deze altijd tijdig nakijken! Iets wat ik van deze reis geleerd heb.